• Showrooms in Raalte en Lochem

Behandeling houten vloer

  • 2 showrooms Kom langs in Raalte of Lochem
  • Natuurlijk product Hout van de beste kwaliteit
  • Leggen en onderhoud Bij particulieren en bedrijven
  • 5.5 mm toplaag Vloerdelen met sterke eiken toplaag

Veel keuze in behandeling van vloerdelen

Elke houtsoort heeft een geheel eigen kleur, tekening en uitstraling. Bovendien zorgt een vakkundige nabewerking van het ruwe hout voor veel toegevoegde waarde. Door het roken, schaven en oliën van het hout, ontstaat een uitgebreid scala aan robuuste vloerdelen. Of u nu op zoek bent naar moderne grijze eiken vloerdelen of een noestige rustieke vloer met een doorleefd karakter … bij ons vindt u een groot assortiment met een constante kwaliteit.

Mogelijke behandelingen

Geborsteld eiken vloeren

Door het borstelen van het eiken, komt de nerfstructuur van het hout meer naar voren. Deze bewerking geeft de vloer een meer doorleefd karakter. De vlamtekening in de Europees eiken vloer komt hierdoor meer en beter naar voren.

Verouderen (trommelen)

Om een houten vloeren een nog robuustere uitstraling te geven kunt u ervoor kiezen de vloer te laten verouderen. Hierbij worden de planken door een trommelmachine gehaald. Er ontstaan deukjes in de planken. Deze oudheidssporen zorgen ervoor dat de vloer eruit ziet alsof deze al honderd jaar oud is. De vloer krijgt een doorleefde uitstraling.

Geschaafd

Een andere methode welke een verouderd en versleten effect geeft is ruw schaven. De vloeren worden na het schaven niet fijn geschuurd, waardoor er op de vloer verschillende ruwe schaaf plekken zichtbaar zijn.

Gerookte eiken vloeren

Door het roken van de eiken planken wordt de specifieke tekening van het eiken benadrukt. De structuur van elke afzonderlijke eiken plank komt naar voren. Iedere plank is in feite anders en heeft zijn eigen uitstraling. Afhankelijk van de duur en intensiteit van de behandeling kan de kleur van het eikenhout variëren van licht tot donker bruin.

Fijn bezaagd

Bij fijn bezagen wordt de oppervlakte van het hout opnieuw gezaagd, waardoor er horizontale streepjes over de breedte van de planken lopen. Het geeft de planken een robuuste, doorleefde uitstraling.

Een houten vloer kun je roken, schaven en oliën. Elke behandeling van het hout geeft de vloer een eigen uitstraling.

Lamelpakket is de ideale vloer bij vloerverwarming

Een massief houten vloer geeft een robuuste uitstraling

Neem contact met ons op

Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.We kochten onze houten vloer bij Oosterwechel en zijn erg tevreden. De vloer ligt inmiddels een paar jaar in de woonkamer en ziet er nog altijd goed uit.

Sanne, Diepenveen